Wat is een chassisnummer?
Het chassisnummer wordt ook wel framenummer of VIN genoemd. VIN staat voor Vehicle Identification Number of Voertuig Identificatie Nummer. Dit nummer geeft het voertuig een unieke identiteit.

Waar kan ik het chassisnummer van mijn auto vinden?
Het chassisnummer kun je altijd vinden in een vast deel van het voertuig. De 5 meest voorkomende plekken waar je het chassisnummer kan vinden, lees je hieronder:
  1. Op de achterzijde van je kentekenkaart (bij het kopje Voertuigidentificatienummer).
  2. Op de voorruit van je auto (vaak aan de kant van de bestuurder).
  3. In de kofferbak bij het reservewiel.
  4. In de linker of rechter B-stijl van je auto (de B-stijl loopt van het voorste portier tot het tweede portier).
  5. Onder de motorkap.

Wat is een kleurcode?
Aan elke auto is een unieke kleurcode gekoppeld. Ongeacht of je auto geïmporteerd is of niet. Elke autofabrikant hanteert zijn eigen kleurcodes. Wanneer je een auto-onderdeel in kleur besteld, is het erg belangrijk om de juiste kleurcode van jouw auto bij de hand te hebben.

Waar kan ik de kleurcode van mijn auto vinden?
De kleurcode van een auto bestaat uit enkel cijfers of alleen letters, maar ook een combinatie hiervan is mogelijk. Iedere autofabrikant heeft een eigen kleurcodesysteem en per auto merk is deze kleurcode op een andere plaats in de auto terug te vinden. De kleurcode wordt weergegeven op een sticker met één van de volgende aanduidingen: LACKNR / PAINT NO / COLORE / TEINTE / COLOUR / COLOR / BODY TRIM COLOUR etc. Hieronder lees je de meest voorkomende plaatsen waar je de sticker met kleurcode kunt vinden:
  1. In de kofferbak bij het reservewiel.
  2. In de linker of rechter B-stijl van je auto (de B-stijl loopt van het voorste portier tot het tweede portier).
  3. Onder de motorkap.
     
Vind uw kleurcode in de tekening. 

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact met ons op. Wij kunnen op basis van het chassisnummer de kleurcode van jouw auto achterhalen. Telefoon: +31 (0) 416 - 34 77 22.